Odense Robotics StartUp Fund er Europas bedste robot startup-hub

Financial Times hædrer dansk robot- og droneklynge og placerer Odense Robotics' StartUp Fund højt på listen over Europas bedste startup-hubs og acceleratorprogrammer.

Odense Robotics StartUp Fund er Europas bedste robot startup-hub

Den britiske avis Financial Times og mediebureauet Sifted har offentliggjort en liste over Europas bedste startup-hubs og acceleratorprogrammer i samarbejde med analysebureauet Statista.

Læs også: Dansk teknologi: Her er de største danske techvirksomheder

Odense Robotics får høj placering på europæisk topliste

Danmarks nationale robot- og droneklynge Odense Robotics StartUp Fund og dens inkubator ved Teknologisk Institut er samlet set placeret som nummer 36 på listen, der indeholder i alt 125 hubs fra 21 europæiske lande.

“Mange aktører har arbejdet hårdt og længe for at give robot- og dronestartups de bedste betingelser for at vokse som en del af robotmiljøet her i Odense. Vi har længe vidst, at vi har et stærkt tilbud med Odense Robotics StartUp Fund og inkubator hos Teknologisk Institut,” siger Søren Elmer Kristensen, der er direktør i Odense Robotics, og tilføjer:

”Med denne nye liste fra Financial Times er det nu officielt, at vi er en af de bedste hubs for robot- og dronestartups i Europa. Det er en blåstempling af fondens unikke tilbud og resultatet af det stærke samarbejde i det danske robotøkosystem.”

Faktisk er Odense Robotics ikke bare blandt Europas bedste startup-hubs, men bedste. De andre hubs på listen arbejder godt nok også delvist med robotter, men ikke som deres primære område. Odense Robotics er derimod 100 procent fokuseret på robotteknologi og er den eneste af sin art, der rangerer så højt på Financial Times’ liste.

Se også: Regnskabsprogram med lagerstyring

Tilbyder kapital, branchekendskab og inkubationsmiljø

Odense Robotics StartUp Fund tilbyder robot- og drone-startups fra Danmark og udlandet adgang til kapital, unik branchekendskab og et internationalt anerkendt inkubationsmiljø på Teknologisk Institut i Odense.

Startups modtager også sparring fra forretnings- og tekniske eksperter samt fra fondens stiftere, som er blandt nogle af de mest respekterede virksomhedsledere og investorer i Danmarks robotindustri. Det er en vellykket opskrift, der forvandler innovation til forretning.

“Vi ønsker at gøre vejen fra idé til markedsparat teknologi lettere for spirende robotiværksættere. Vi er derfor sammen med vores samarbejdspartnere i Odense Robotics utrolig stolte af denne internationale anerkendelse,” siger Anne-Lise Høg Lejre, der er direktør i Teknologisk Institut. Hun tilføjer:

”At vi kan sætte Teknologisk Instituts robotspecialister og innovationsfaciliteter i spil på en måde, som tiltrækker ikke kun Danmarks bedste robotidéer, men også dem uden for landets grænser, kommer ikke kun de nye virksomheder til gavn, men hele samfundet.”

Mere end 2.000 hubs i Europa er blevet inviteret til at deltage i rangeringen. De blev efterfølgende tildelt en score baseret på evalueringer fra alumne, investorer, iværksættere og forskere. Alumnerne blev bedt om at vurdere ud fra følgende kriterier: mentorer, støtte til forretningsudvikling, netværk, finansiering, infrastruktur og vejledning i juridiske spørgsmål.

Dansk roboteventyr i fremgang

Robotindustrien i Danmark har i mange år været i stor fremgang, og i dag er der mere end 593 robot-, automations- og dronevirksomheder i Danmark. De beskæftiger 13.700 personer i Danmark og 4.800 i udlandet – i alt 18.500 medarbejdere.

Dermed er arbejdsstyrken steget med ni procent i 2023 i forhold til 2022. Det forventes, at antallet af ansatte i den danske robotbranche vækster stabilt med cirka 14 procent om året.

Læs også: Nyheder om dansk teknologi