Shape Robotics overgår forventningerne

Med en vækst på 180 procent i forhold til sidste år kommer danske Shape Robotics godt ud af 2021 - og fremtiden ser lys ud, siger firmaets direktør.

Shape Robotics overgår forventningerne

På baggrund af stor ordreindgang i 4. kvartal forventer Shape Robotics A/S, at selskabets omsætning i 2021 vil vækste med 160-180 procent i forhold til 2020.

Det svarer til en omsætning for året på mellem 15,8 og 17 millioner kroner og ligger dermed over den tidligere udmeldte forventning på 14-17 millioner kroner.

Undervisning med robotter

Shape Robotics arbejder med undervisning med robotter og teknologi til at forberede studerende til en omskiftelig fremtid, hvor digitale teknologier, kunstig intelligens og automatisering i stadig stigende grad præger familie- og arbejdsliv.

Selskabets første produkt var Fable til STEM-undervisning – det vil sige i fagene fagene videnskab (S), teknologi (T), ingeniørvidenskab (E) og matematik (M). Fable er en modulær robot, som studerende kan bygge på få sekunder. De studerende kan også programmere Fable afhængig af deres erfaring – fra simpel blokprogrammering til kodning i det avancerede Python-sprog.

Stedfortræder-robotten, Fable Connect, var det næste produkt, som virksomheden lancerede. Systemet afhjælper højt fravær, for eksempel på grund af sygdom. Den studerende foretager først et videoopkald til robotten, som står i klasselokalet. Derefter kan den studerende fjernstyre robotten rundt i lokalet og tale, se og kommunikere med klassekammeraterne og læreren via den.

shape robotics
Fable Connect-robotter bruges på skoler og hospitaler, primært af børn med langvarige sundhedsproblemer.

Vækst på fokusmarkeder

David Johan Christensen, direktør i Shape Robotics, forklarer, at de har oplevet et højt salg af både Fable-robotter og teknologilokaler til skoler i seneste kvartal – faktisk højere end hele sidste år til sammen.

Et teknologilokale indeholder blandt andet Fable-robotter, Virtual Reality-headset og 3D-printere, og det hele bindes sammen af integreret læringsmateriale.

”Jeg er særlig glad for, at væksten i Q4 kommer fra flere af vores fokusmarkeder, herunder Danmark, Norge, Golf-landene, Rumænien, USA og Australien,” forklarer han.

I de kommende år skal virksomhedens Fable-robotsystem være nøglen til fortsat vækst.

”Fable er et unikt EdTech-produkt, som passer fantastisk godt ind i undervisningssektoren. Vi er i det seneste kvartal begyndt at indtage et marked, hvor vi med udgangspunkt i Fable skaber komplette teknologilokaleløsninger til skoler. Det har vist sig at være en stærk opskrift på vækst, som vi kan bygge videre på i de kommende år,” fortsætter David Johan Christensen.

Shape Robotics’ datterselskab i Rumænien er desuden blevet valgt som underleverandør til et projekt for det rumænske forsvarsministerium, hvor der skal installeres ét større og fem mindre teknologilokaler til uddannelsesbrug på officerakademiet nær Bukarest.

Se også: De største danske tech-virksomheder

Kæmpe ordre på 420 millioner kroner

Shape Robotics har store projekter i salgspipelinen, og vækstudsigterne ser gode ud i de kommende år. Særligt en ordre til rumænske skoler bliver fremhævet, da den har en værdi af 420 millioner kroner.

I samarbejde med finske Sanako, der er specialiseret i teknologi til undervisningsbrug, skal Shape Robotics levere op til 1.175 SmartLabs som en del af den EU-finansierede rumænske genopretningsplan “Recovery and Resilience Plan” (PNRR).

1.175 SmartLabs svarer til en omsætning for Shape Robotics på op til 420 millioner kroner i projektperioden, der ventes at starte i 1. kvartal 2022, og som vil tage to-tre år at færdiggøre, lyder det fra selskabet.

Globalt fokus på modernisering uddannelsessektoren

David Johan Christensen forklarer, at der er et globalt fokus på at modernisere uddannelsessektoren, og at der foretages store offentlige investeringer i mange lande.

”Vi er sikre på, at Shape Robotics har potentialet til at spille en vigtig rolle i denne digitale transformation,” slutter han.

Shape Robotics sigter efter at være etableret i alle verdens landes skolesystemer inden 2030.

Se også: Nyheder om dansk teknologi