Burger King og Norlys opsætter 300 kW-lynladere i mindst 25 byer

Fastfoodkæden Norlys har indgået en aftale med Norlys om at opsætte mindst 50 lynladere fordelt i 25 byer inden udgangen af 2024.

Burger King og Norlys opsætter 300 kW-lynladere i mindst 25 byer

Der er skub i udrulningen af lynladere til elbiler. I september 2023 var der dobbelt så mange lynladepunkter som i september 2022. Det samlede antal ladepunkter med en effekt på mindst 150 kW hedder nu 1.360.

Og udviklingen er slet ikke ved at stoppe – tværtimod.

Læs også: Elbiler – alt om teknologien, der skal sikre den grønne omstilling

10 til 80 procent på ned til 18 minutter

Nu har energikoncernen Norlys netop annonceret, at der opsættes mindst 50 lynladere ved mange af Burger Kings restauranter.

”Jeg er glad for, at vi hos Burger King kan være med til at styrke det danske ladenetværk og omstillingen til grøn transport. Det er vigtigt for os at bidrage positivt til de lokalområder, hvor vi har vores restauranter, og her er samarbejdet med Norlys en ny måde at skabe værdi lokalt. Vi glæder os til at kunne tilbyde flammegrillede burgere til elbilsejere, siger Carsten Lambrecht,” der er managing director hos Burger King Danmark.

De – som minimum – 50 lynladere med en ladeefekt på 300 kW vil give i alt 100 ladeudtag, da hver ladestander har to ladeudtag. I tilfælde af at to biler lader samtidig, tildeles 150 kW til hver bil. Lader man kun én bil på en ladestander, er der 300 kW til rådighed. Biler, der understøtter høj ladeeffekt, kan dermed lade fra 10 til 80 procent på bare 18 minutter. Det passer med andre ord perfekt til et hurtigt pitstop ved en Burger King-restaurant.

Norlys oplyser, at de 50 lynladere vil blive fordelt på Burger King-restauranter i 25 byer. Aktuelt har Burger King 58 restauranter fordelt på 46 byer. Det er altså kun under halvdelen af Burger Kings restauranter, der får en lynlader fra Norlys – i hver fald til en start. Flere kan naturligvis komme til senere.

De som minimum 50 lynladere bliver opsat inden udgangen af 2024.

Læs også: McDonald’s-restauranter får 400 kW-lynladere

Hvilke Burger King-restauranter får lynladere til elbiler?

Norlys har endnu ikke offentliggjort en eksakt liste over Burger King-restauranter, som får installeret en lynlader i den kommende tid.

Vi ved som sagt, at 25 byer med Burger King-restauranter får en lynlader, men hvilke må vi vente med at blive klogere på. Michelle Hald, der er pressechef i Norlys, oplyser, at det endnu ikke er helt på plads, hvilke restauranter der får en lynlader.

”Ved nogle lokationer giver det ikke mening at placere ladestandere, for eksempel hvis den ligger inde midt i et shoppingcenter, ligesom Burger King nogle steder ikke selv ejer deres parkeringsplads. Det er derfor deres udlejer, som skal afgøre, om de ønsker at opsætte ladestandere. Denne afklaring er stadig i gang,” oplyser hun til 24Tech.

På kortet ovenfor kan du se alle 58 Burger King-restauranter for at få en indikation af, hvor restauranterne befinder sig i landet.

Lynladere også på vej til McDonald’s

Norlys er efterhånden ved at være rutineret i det at samarbejde med store, internationale fastfoodkæder.

I august annoncerede energikoncernen, at den havde indgået et lignende samarbejde med Burger Kings nærmeste konkurrent, McDonald’s. Inden udgangen af 2024 får de fleste af McDonald’s restauranter mindst to 400 kW-lynladere fra Norlys.

McDonald’s’ restauranter får spritnyt isenkram fra den italienske producent af ladestandere, alpitronic. Tidligere på året lancerede selskabet sin nye 400 kW-lynlader kaldet HYC-400.

Mens McDonald’s får det nyeste ladestandere på markedet, nøjes Burger King med den mindre kraftfulde HYC-300-model. Den kender mange elbilister i forvejen fra Clever.

Læs også: Nyheder om elbiler og selvkørende teknologi