Apple Mac Studio er den “ultimative arbejdsstation” – se pris

Mac Studio med M1 Max har den nye kraftfulde M1 Ultra-chip og er verdens hidtil kraftigste personlige computer. Se funktioner og pris.

Apple Mac Studio er den “ultimative arbejdsstation” – se pris

Apple har netop præsenteret Mac Studio og Studio Display, en helt ny stationær Mac-computer og -skærm designet til at give brugerne alt det, de behøver for at indrette deres ultimative arbejdsstation. Her kigger vi nærmere på Mac Studio.

Verdens mest kraftfulde personlige computer

Mac Studio får sin regnekraft fra chippen M1 Max og den nye M1 Ultra, som, ifølge Apple, er verdens kraftigste chip til en personlig computer. M1 Ultra bygger videre på M1 Max og indeholder den helt nye UltraFusion-arkitektur, som forbinder halvlederbrikkerne i to M1 Max-chips, så der oprettes en SoC (system on a chip) bestående af 114 milliarder transistorer. Det er det største antal nogensinde i en chip til en personlig computer.

Mac Studio med power fra M1 Max giver blandt andet op til 2,5 gange hurtigere CPU-ydeevne end den hurtigste 27″ iMac med en 10-kernet processor og op til 50 procent hurtigere CPU-ydeevne end Mac Pro med en 16-kernet Xeon-processor.

Mac Studio med power fra M1 Ultra giver op til 3,8 gange hurtigere CPU-ydeevne end den hurtigste 27″ iMac med en 10-kernet processor og op til 90 procent hurtigere CPU-ydeevne end Mac Pro med en 16-kernet Xeon-processor.

mac studio

Med Mac Studio kan brugere udrette ting, der ikke er muligt på nogen anden stationær computer, slår Apple fast. Det drejer sig blandt andet om rendering af enorme 3D-miljøer og afspilning af 18 ProRes-videostreams.

mac studio arbejde

Mange tilslutningsmuligheder

Den har et bredt udvalg af tilslutningsmuligheder samt helt nye funktioner. På bagsiden af Mac Studio findes der fire Thunderbolt 4-porte til tilslutning af skærme og højtydende enheder, en 10 GB Ethernet-port, to USB-A-porte og en HDMI-port.

På bagsiden finder vi også et jackstik til lyd, så der kan tilsluttes hovedtelefoner med eller eksterne forstærkede højttalere.

Der er desuden indbygget Wi-Fi 6 og Bluetooth 5.0.

mac studio indgange

Se også: Guide til computerhardware

Design og temperaturstyring

Mac Studio er udformet af et enkelt stykke aluminium ligesom Mac mini med en kvadratisk størrelse på 19,56 centimeter og en højde på 9,4 centimeter. Den fylder derfor ikke meget og kan nemt stå under de fleste skærme. Mac Studio har også et temperaturstyringssystem, som bidrager til en høj ydeevne.

Det unikke system med dobbeltsidede blæsere, luftstrømskanaler og mere end 4 000 perforeringer i kabinettets bagside og bund sørger for, at luften føres gennem de indvendige komponenter og er med til at afkøle de højtydende chips.

Pris og tilgængelighed

Mac Studio fås fra 17 999 kroner og kan bestilles fra og med i dag. Leveringen vil ske fra den 18. marts.

Se også: Nyheder om hardware