Boston Dynamics deler skræmmende video af sin nye humanoide robot

Robotvirksomheden Boston Dynamics har præsenteret en ny udgave af den humanoide robot Atlas. I videoen er robotten lige dele imponerende og skræmmende.

Boston Dynamics deler skræmmende video af sin nye humanoide robot

Boston Dynamics har annonceret sin seneste tobenede kreation – efterfølgeren til virksomhedens joggende, flippende, dansende og parkerende Atlas-robot.

Se også: Hvilken hardware findes der?

Pixar-lampen har fået en krop

En video, som virksomheden har delt, viser den næste generation af Atlas, som er bygget på en helt ny platform. I videoen vågner den humanoide robot af sin søvn og rejser sig langsomt ved at vende benene om på sig selv på en foruroligende umenneskelig måde.

Dens ansigt består af en rødglødende ende af en cylinder, der tilsyneladende er designet til, at vi mennesker kan stirre ind i dens mørklagte afgrund.

“Dette er ikke en rendering. Åh, Gud,” bemærkede den populære techyoutuber Marques Brownlee i et tweet som reaktion på videoen.

“Den giver ‘ring efter en ambulance… men ikke til mig’-vibes,” tilføjede han med henvisning til et populært internetmeme.

Mange kommentarer på YouTube sammenligner også robotten med den ikoniske Pixar-lampe, som har fået en krop.

Se også: Alt om hardware – hvilke slags computerhardware findes der?

Atlas skal bruges i den virkelige verden

Boston Dynamics pressemeddelelse er ret sparsom for detaljer og taler i generelle vendinger om, hvordan den nye “fuldt elektriske Atlas-robot” blev designet fra bunden til “applikationer i den virkelige verden” og har en “bredere vifte af bevægelser end nogen af vores tidligere generationer.”

Den bygger videre på sin forgænger kaldet HD Atlas takket være “nye gribervarianter, der opfylder en lang række manipulationsbehov, som forventes i vores kundemiljøer.”

Markedet for humanoide robotter er virkelig ved at komme op i omdrejninger med virksomheder som Tesla og robotvirksomheden Figure, der har annonceret deres respektive tobenede menneskelignende robotter.

Figure indgik for nylig en aftale med ChatGPT-skaberen OpenAI efter at have afsluttet en finansieringsrunde på hele 675 millioner dollar til en værdi af 2,6 milliarder dollar eller 18 milliarder kroner.

I slutningen af sidste år annoncerede Damion Shelton, der er direktør for robotproducenten Agility Robotics, også, at han ønsker at producere 10.000 humanoide robotter på en specialbygget fabrik i Nordamerika.

I mellemtiden er Boston Dynamics blevet den virksomhed, som man skal slå inden for humanoide robotter. De har stor erfaring, når det gælder biologisk inspirerede robotter. Deres robothund Spot er allerede blevet til et succesfuldt kommercielt produkt, som har optrådt ved politirazziaer, eftersøgnings- og redningsaktioner og endda modeshows.

Skal “tackle kedelige, beskidte og farlige opgaver”

Det er stadig uklart, hvad Boston Dynamics går efter med sin nye, foruroligende Atlas-robot. Ifølge pressemeddelelsen sigter virksomheden mod at “levere en robot, der er unikt i stand til at tackle kedelige, beskidte og farlige opgaver i virkelige applikationer.”

Men hvis der er én ting, robotten allerede har opnået, så er det at give alle et sug i maven.

Boston Dynamics er en af de førende robotvirksomheder i verden. Virksomheden gik tilbage i 2010 viralt i YouTubes unge dage med en video af robotten BigDog. Siden har selskabet fået stor medieomtale ved præsentationer af nye robotter, herunder robotten Spot.

Boston Dynamics har gennem årene været ejet af flere store teknologivirksomheder. I 2013 opkøbte Google selskabet, men frasolgte det til japanske SoftBank Group i 2017. Selskabet solgte Boston Dynamics videre til Hyundai Motor Company i 2020, som stadig ejer robotvirksomheden i dag.

Se også: Nyheder om hardware