Bosch investerer 22 mia. kr. i øget europæisk chipproduktion

Øget efterspørgsel på halvledere i alt fra biler og elcykler til husholdningsapparater og wearables får Bosch til at skrue op for sine investeringer i europæisk chipproduktion.

Bosch investerer 22 mia. kr. i øget europæisk chipproduktion

Den tyske teknologigiant Bosch vil sætte skub i en øget europæisk chipproduktion med en investering på 3 milliarder euro svarende 22,3 milliarder kroner frem mod 2026, oplyser selskabet.

Læs også: Hvem er de største it-giganter – og hvad laver de?

To nye udviklingscentre og udvidelse af ny fabrik

Med investeringen åbner Bosch to nye udviklingscentre, ligesom selskabets eksisterende fabrik i Dresden, der fremstiller wafere, skal udvides. Denne fabrik åbnede så sent som i juni sidste år efter en investering på 1 milliard euro som en reaktion på det voksende marked for mikrochips til brug i selvkørende og elektriske biler.

1,27 milliarder kroner af den store investering skal gå til opførelsen af nye udviklingscentre i henholdsvis Reutlingen og Dresden, hvor Bosch allerede har fabrikker. 1,87 milliarder kroner af investeringen afsættes til udvidelsen af den nye fabrik i Dresden. Fabrikken udvides med 3 000 kvadratmeter ekstra renrum.

Boschs fabrikker er designet til at producere mikrochips med fremstillingsprocesser på mellem 40 og 200 nanometer, hvilket egner sig til halvledere til brug i bilindustrien, oplyser selskabet.

Søger økonomisk støtte hos EU

Investeringen fra Bosch kommer, efter Europa-Kommissionen i februar præsenterede en plan for at nå et tidligere proklameret mål om at opnå en global markedsandel i halvlederbranchen på 20 procent inden 2030. Det skete som en reaktion på den globale mangel på chips, der opstod i 2020, og som stadig kan mærkes.

Planen indebar, at EU selv investerede 48 milliarder euro eller 357 milliarder kroner i en styrket sektor for at nå målet.

Det er også muligt at søge om økonomisk støtte gennem det såkaldte Important Projects of Common European Interests (IPCEI). Netop dette har Bosch også gjort som en del af selskabets seneste investering på 22 milliarder kroner.

Læs også: Chip-krisen kradser – biler sælges med manglende halvledere

Intel investerer også i tysk chipproduktion

Det er ikke kun Bosch, der investerer stort i europæisk chipproduktion. Intel, en af verdens største producenter af halvledere, investerede i marts hele 600 milliarder kroner i et enormt fabriksområde i den tyske by Magdeburg. Fabriksområdet vil bestå af to store fabrikker, som skal opføres fra begyndelsen af 2023. Først i 2027 vil fabrikkerne stå klar til at kunne producere mikrochips.

Læs også: Nyheder om international tech