Metas aktie i frit fald efter skuffende regnskab

Meta præsenterede for andet kvartal i træk et regnskab med dalende omsætning. Det behagede ikke investorerne, og Metas aktie styrtdykkede straks med næsten 25 procent.

Metas aktie i frit fald efter skuffende regnskab

Da NASDAQ-børsen lukkede torsdag, faldt Metas aktie med næsten 25 procent. Dermed kostede en aktie under 98 dollar, hvilket er det laveste siden 2016. Det skete, efter selskabet præsenterede et skuffende resultat for årets tredje kvartal.

De seneste dages aktiefald er en fortsættelse af længere tids nedgang for Metas aktie. Alene i år er aktien faldet med omkring 70 procent. Hvor selskabet, der ejer Facebook, for et år siden havde en markedsværdi på lige under 900 milliarder dollar, hedder markedsværdien i dag ’kun’ 270 milliarder dollar.

Metas aktie har været stærkt faldende i 2022. Torsdag faldt aktien fra 129,87 til 98,21 dollar. Foto: Google Finance

Investorerne reagerer på dels på et skuffende regnskab for årets tredje kvartal, hvor omsætningen faldt med fire procent, men især på Mark Zuckerbergs ikke så opløftende forventning til årets sidste kvartal. Her ventes omsætningen at ligge på 30-32,5 milliarder dollars.

Det skyldes blandt andet, at inflationen ventes at føre til faldende indtjening fra virksomheder, som betaler for annoncering gennem Metas tjenester.

For andet kvartal i træk er Metas omsætning faldet – denne gang med fire procent. Foto: Reuter.

Derudover fortsætter Apples privatlivstiltag på iPhones med at koste Meta milliarder af kroner, og så møder Meta også fortsat enorm konkurrence fra ærkerivalen TikTok.

Læs også: Hvem er de største it-giganter – og hvad laver de?

Investorer tror ikke på metaverset

Et projekt, der også er medvirkende til Metas nedgang på aktiemarkedet, er selskabets enorme investering på 64 milliarder kroner i det såkaldte metavers.

Mark Zuckerberg tror på en fremtid, hvor den virkelige verden og den virtuelle verden sammenblandes i et metavers. Ved brug af VR-headset og/eller AR-briller kan mennesker interagere med hinanden som var det i virkeligheden gennem virtuelle avatarer.

“Jeg tror, at vores arbejde her vil få historisk betydning og skabe grundlaget for en helt ny måde, hvorpå vi vil interagere med hinanden og integrere teknologi i vores liv,” fortalte Mark Zuckerberg ved regnskabspræsentationen.

Zuckerbergs visioner for metaverset er skyhøje, men indtil videre har han haft svært ved at overbevise investorerne om, at metaverset er fremtiden. Der har i lang tid været rejst kritisk af Meta fra investorer for at investere enorme summer på en idé, som ingen endnu helt ved, hvad går ud på. Zuckerberg er dog overbevist om, at investeringen vil kunne betale sig.

“Jeg sætter pris på tålmodigheden. Og jeg tror, at de, der er tålmodige og investerer med os, vil ende med at blive belønnet,” fortalte han.

Læs også: Metas medarbejdere gider ikke at bruge metavers-appen Horizon Worlds

Dårlig uge for Big Tech

Det er ikke kun Meta, der kæmper med at opretholde indtjeningen fra tidligere kvartaler. Googles moderselskab Alphabet, som offentliggjorde nyt regnskab tirsdag, oplevede også en lille nedgang i omsætningen på området for digitale annoncer. Her faldt omsætningen fra 56,3 milliarder dollar i andet kvartal til 54,5 milliarder dollar i tredje kvartal.

En anden af de amerikanske techgiganter, Microsoft, offentliggjorde den langsomste vækst, som selskabet har set i de seneste fem år.

Sidste uge oplevede selskabet Snap, der står bag det sociale medie Snapchat, et dyk i aktien på 30 procent, efter selskabets regnskab ikke nåede det forventede niveau.

Læs også: Nyheder om international tech