Fem grunde til at opgradere til ChatGPT Plus

Der er mange fordele ved at opgradere fra den gratis udgave af ChatGPT til ChatGPT Plus. Se fem gode grunde til at betale for ChatGPT Plus.

Fem grunde til at opgradere til ChatGPT Plus

ChatGPT er på kort tid blevet en super populær tjeneste, især fordi den er gratis. Men den gratis udgave kommer også med sine begrænsninger. Gratis forespørgsler kommer bagerst i køen, og man kan derfor risikere at skulle vente lang tid på at få svar på sine forespørgsler, når ChatGPT er overbelastet.

Se også: Hvad er kunstig intelligens? Sådan ser fremtiden med AI ud

Fem gode grunde til at betale for ChatGPT Plus

OpenAI tilbyder betalingsudgaven ChatGPT Plus, som koster 170 kroner per måned. Se her fem gode grunde til, hvorfor det er værd at betale for adgang til ChatGPT.

1. Ingen begrænset adgang

Hvis du før har brugt den gratis udgave af ChatGPT, har du formentlig oplevet, at man til tider må væbne sig med tålmodighed for at få adgang til ChatGPT. Det sker, når ChatGPT er hårdt belastet af mange besøgende. Derfor må man pænt vente på, at det bliver din tur til at få svar på et spørgsmål.

Men det slipper du for, hvis du opgraderer til ChatGPT Plus. Her får du så at sige VIP-adgang til ChatGPT, så du altid kan tilgå tjenesten, uanset hvor mange besøgende der er. Brugere, der betaler for ChatGPT Plus, prioriteres altså først adgang til ChatGPT. Står du derfor pludselig og mangler svar på en specifik ting, kan du undgå at skulle vente ufrivlligt, hvis du har ChatGPT Plus.

2. Hurtigere svar på forespørgsler

ChatGPT kan også være lang tid om at generere svar, hvis man bruger den gratis udgave. Men det problem løser ChatGPT Plus også.

Ved at opgradere til ChatGPT Plus vil du opleve væsentlig hurtigere svartider, hvilket giver en bedre brugeroplevelse og en mere dynamisk samtale. De reducerede svartider sparer for meget tid, hvis man gennemfører længere samtaler med ChatGPT.

Der kan dog stadig forekomme små forsinkelser i svartiderne, så en opgradering giver ikke samtaler, der fuldstændig gennemføres i realtid, men det er tæt på.

3. Den nyeste udgave af ChatGPT (GPT-4)

Den tredje store fordel ved at opgradere til ChatGPT Plus er, at chatbotten anvender sprogmodellen GPT-4 i stedet for GPT-3.5 i den gratis udgave.

GPT-4 er 82 procent mindre tilbøjelig til at svare på forespørgsler omhandlende indhold, der er gjort forbudt. GPT-4 er også 40 procent mere tilbøjelig til at producere faktuelle svar end GPT-3.5. Ifølge OpenAI er den nyeste sprogmodel med andre ord mere nøjagtig og brugbar, men også mere kreativ.

ChatGPT Plus med GPT-4 vil samtidig også få opdateringer og nye funktioner, før gratis brugere får adgang til dem.

4. Adgang til data i realtid og plugins

ChatGPT er normalt begrænset af at være blevet trænet med data indtil september 2021. Derfor kan der være mange tilfælde, hvor den ikke kan give et brugbart og konkret svar.

Men det problem løser ChatGPT Plus også i nogen grad. OpenAI har nemlig lanceret muligheden for at bruge plugins eller udvidelsesprogrammer til ChatGPT. Indtil videre er det kun en begrænset liste af virksomheder, som er integreret med ChatGPT. Men når en virksomhed integreres med ChatGPT, giver det helt nye muligheder.

Tjenesterne Kayak og Expedia kan for eksempel svare på beskeder og hjælpe brugerne med at finde fly og rejser, mens de taler med kunderne. OpenTable kan modtage input om, hvad en bruger har lyst til at spise og give restaurantanbefalinger. Med Speak kan man lære nye sprog med en AI-sprogvejleder. Se flere eksempler her.

Tjenesterne gør det muligt at søge online på hjemmesiders indhold i realtid og dermed få adgang til aktuelt indhold modsat i den gratis udgave, hvor man er begrænset til indhold fra før september 2021.

5. ChatGPT er en billig, virtuel assistent

170 kroner per måned for adgang til ChatGPT Plus kan lyde dyrt, men det er faktisk slet ikke dyrt, når man holder prisen op imod, hvad andre chatbots koster.

Jasper AI koster for eksempel 330 kroner per måned, mens Bloom koster fra 670 kroner per måned. Og så er der IBM’s Watson Assistant Plus, som koster hele 950 kroner per måned.

Med ChatGPT Plus får man ganske enkelt den bedste løsning til prisen, uanset om man er privatperson eller en lille eller mellemstor virksomhed.

Læs også: Nyheder om kunstig intelligens