OpenAI udvider ChatGPT’s egenskaber med plugins

Chatbotten ChatGPT understøtter nu plugins og er i stand til at søge på internettet ligesom Bing Chat. Det åbner op for et væld af nye muligheder.

OpenAI udvider ChatGPT’s egenskaber med plugins

Den hypede chatbot fra OpenAI, ChatGPT, er i stand til meget, om end den ligesom Bing Chat og Google Bard ikke er fejlfri. Nu bliver dens evner opgraderet markant, for OpenAI har netop introduceret understøttelse af plugins i ChatGPT og evnen til at browse internettet.

Læs også: Hvad er kunstig intelligens? Sådan ser fremtiden med AI ud

Plugins fra tredjeparter giver helt nye evner

Plugins i ChatGPT fungerer som andre former for plugins i eksempelvis webbrowsere. Udviklere af apps og tjenester kan integrere disse i ChatGPT, så brugere kan få adgang til nye informationskilder.

Plugins kan ifølge OpenAI være “øjne og ører” for sprogmodeller, da de giver dem adgang til nye og aktuelle oplysninger, som er for personlige eller for specifikke til at indgå i træningsdataene.

Indtil videre er der udviklet ChatGPT-plugins med følgende tjenester:

 • Expedia: Portal for booking af ferieboliger, hoteller, billeje, flyrejser m.m.
 • FiscalNote: Realtidsdata inden for jura, politik og lovgivning
 • Instacart: Levering af online dagligvarer
 • KAYAK: Portal til booking af flybilletter, hoteller og biludlejning
 • Klarna: Søg og sammenlign priser fra tusindvis af online butikker
 • Milo Family AI: En ”meforælder” til forældre drevet af GPT-4
 • OpenTable: Portal til at booke bord på restaurant
 • Shopify: En førende alt i én-handelsplatform
 • Slack: Tjeneste til kommunikation via opkald, videoopkald og beskeder til både virksomheder og communities
 • Speak: AI-drevet sprogvejleder
 • Wolfram: Beregninger, matematik, viden og realtidsdata via Wolfram|Alpha og Wolfram Language
 • Zapier: Automatisering af 5.000+ tjenester såsom Google Sheets, Trello, Gmail, HubSpot og Salesforce

Kan booke bord på restaurant og bestille dagligvarer

I nedenstående tweet har Greg Brockman, der er direktør i OpenAI, delt en video, der viser et eksempel på, hvilke nye muligheder plugins i ChatGPT giver.

I videoen tilføjer Greg Brockman på få sekunder de tre plugins Wolfram|Alpha, OpenTable og Instacart. Han beder herefter ChatGPT om at finde en vegansk restaurant i San Fransisco og booke et bord på lørdag og lave en ingrediensliste på en vegansk ret til på søndag. ChatGPT bliver også bedt om at udregne kalorieindtaget på opskriften via Wolfram|Alpha og til sidst gøre ingredienserne klar til bestilling via Instacart.

ChatGPT finder straks en på en vegansk restaurant via OpenTable og linker til booking af et bord. Derefter finder den frem til en vegansk ret og bruger Wolfram|Alpha til at udregne kalorieindtaget for alle ingredienserne. Til sidst føjes selvsamme ingredienser til en indkøbsliste hos Instacart, hvor de straks kan købes.

ChatGPT kan nu søge på internettet

En anden stor nyhed er muligheden for at browse nye og aktuelle informationer på internettet i realtid. Hidtil har ChatGPT været begrænset af kun at kunne give oplysninger fra data til og med 2021, som den er blevet trænet med.

I ovenstående video viser OpenAI, at ChatGPT selv kan regne ud, hvornår det er nødvendigt at indhente nye oplysninger fra internettet. På spørgsmålet “hvordan er dette års oscarvindere sammenlignet med nyligt udgivne film hvad angår billetsalg?” henter den nye informationer om de seneste Oscar-vindere fra internettet og giver et relevant svar. Tidligere ville ChatGPT have oplyst, at den ikke havde sådanne informationer.

Muligheden for at kombinere træningsdata med nye oplysninger fra internettet er desuden noget, som Bing Chat allerede er i stand til.

Begrænset adgang til en start

Da introduktionen af disse plugins og muligheden for at søge på internettet giver ChatGPT helt nye egenskaber og evner, udrulles nyhederne stille og roligt til et begrænset antal brugere. Dermed kan OpenAI holde øje med, hvordan funktioner anvendes i praksis, hvilken indvirkning de har og hvilke udfordringer de bringer med sig.

Tidligere introducerede OpenAI også en ny version af den bagvedliggende algoritme kaldet GPT-4. Den skulle bringe flere forbedringer med sig, men en undersøgelse har vist, at ChatGPT med GPT-4 spreder meget misinformation.

Læs også: Nyheder om kunstig intelligens