Tegneseriefigurer omdannet til mennesker ved brug af AI

En designer benytter billedredigering med AI til at skabe billeder af tegneseriefigurer, som de ville se ud i virkeligheden. Se din yndlingsfigur bragt til live.

Tegneseriefigurer omdannet til mennesker ved brug af AI

Kunstig intelligens kan bruges til virkelig mange ting, lige fra kirurgi og præcisionslandbrug til dataanalyse og styring af digitale byer. Mulighederne er uanede.

En af de mere fornøjelige muligheder præsenterer den brasilianske kunstner Hidreley Leli Diao os for. Han benytter nemlig kunstig intelligens til at skabe billeder af berømte tegnefilmsfigurer fra film og tv-serier, som de ville se ud ud i virkeligheden.

Fotorealistiske portrætter af mennesker, som ikke eksisterer

Efter at have opdaget, at software med kunstig intelligens kan skabe fotorealistiske portrætter af mennesker, som ikke eksisterer, begyndte Diao at eksperimentere med teknologien på kreative måder.

Med den nyeste AI-fotosoftware blev Diao i stand til at skabe livagtige portrætter af nogle af sine yndlingsfigurer fra tegnefilmens verden.

Diao brugte Photoshop og tre forskellige apps til redigering af AI-fotos på mobilen til at skabe billederne. De tre mobil-apps var FaceApp, Gradient og Remini.

Hvert portræt blev skabt ved at gennemsøge internettet efter portrætter med ansigtstræk, der matcher karaktererne.

Herunder kan du se et par af de billeder, som Diao har skabt af tegneseriefigurerer ved at benytte billedredigering med AI.

Se også: Hvordan er fremtiden med kunstig intelligens?

Langvarig proces at skabe et vellykket AI-billede

I et interview med Newsweek forklarer han, at det praktisk talt er muligt at udrette alt med kunstig intelligens. Det er dog langt fra en hurtig proces at skabe et vellykket billede af en tegneseriefigur. Han bruger således mange timer i billedbanke for at finde et billede, der ligner den tegnede figur.

Diao bringer ikke kun animationsfigurer til live. Også Frihedsgudinden har været igennem hans AI-værktøjer samt en række historiske figurer, blandt andet romerske kejsere. Du kan se flere af Diaos “portrætter” af animationsfigurer og historiske personer, der levede for mange år siden her.

Deepfakes der bringer smilet frem

Den type billeder, som Diao skaber, kan kategoriseres som deepfake. Deepfakes bruges som regel til at skabe falske billeder og videoer for at underbygge påstande i falske historier.

Deepfakes har tidligere kun været forbeholdt store og dyre Hollywood-produktioner, men udbredelsen af kunstig intelligens, maskinlæring og kraftige grafikkort til privat brug har gjort det muligt for hvem som helst at skabe velligende deepfakes.

I de fleste tilfælde benyttes deepfake med ondsindede hensigter, men Diao viser her, at det altså også er muligt bruge det til noget, der kan bringe smilet frem på de flestes ansigter en fredag formiddag.

Se også: Nyheder om kunstig intelligens