ChatGPT kommer til Volkswagens biler

Volkswagen integrerer ChatGPT i mange af producentens nuværende biler, herunder ID.-familien af elbiler.

ChatGPT kommer til Volkswagens biler

Volkswagens biler, herunder ID.-elbiler fra den tyske bilgigant, bliver snart udstyret med ChatGPT. Det kommer til at ske i løbet af andet kvartal 2024, oplyser bilproducenten.

Det er i første omgang europæiske ejere af ID.7, ID.4, ID.5, ID.3, den nye Tiguan og den nye Passat, som får mulighed for at snakke med ChatGPT direkte med bilernes infotainmentsystem.

Flere bilmodeller kan være inkluderet, da initiativet omfatter tæller alle nuværende Volkswagen-biler på MEB- og MQB evo-platform, og som har adgang til IDA-stemmestyring.

Læs også: Hvad er software og it, og hvilken betydning har det for samfundet?

Eksisterende IDA-stemmestyring får superevner med ChatGPT

ChatGPT bliver integreret i Volkswagens eksisterende IDA-stemmestyringssystem. Det sker i et samarbejde med firmaet Cerence, som står bag teknologien Cerence Chat Pro.

Med Cerence Chat Pro bliver ChatGPT integreret i Volkswagens eksisterende stemmestyringssystem. Kort fortalt vil IDA-stemmestyringen blive forbedret med ChatGPT, så det kan ”give relevante svar på næsten alle tænkelige forespørgsler”. Alt, man skal gøre for at tale med ChatGPT, er derfor at sige “Hej IDA” eller trykke på stemmeassistentknappen på rattet.

Mange bilproducenters stemmeassistenter er – for at sige det pænt – ikke særlig gode. De består af tredjepartsløsninger, som giver begrænset funktionalitet såsom indstilling af sædevarme, klimaanlæg og angivelse af en destination – hvis altså systemet kan tyde adressen eller navnet korrekt.

Har du brugt stemmestyring i biler, kender du helt sikkert til udfordringen med, at man er nødt til at omformulere eller gentage en stemmekommando, før bilens infotainmentsystem forstår, hvad man siger.

Det skal altså være slut nu, hvor det i Volkswagens biler bliver muligt at have naturlige samtaler, som man kender fra ChatGPT. Det introducerer dog også muligheden for, at AI-chatbotten opdigter ting, som slet ikke findes eller er korrekte.

Volkswagen lover desuden, at det ikke er nødvendigt at oprette en ny konto eller installere nogen apps for at bruge ChatGPT. OpenAI har heller ikke adgang til data fra din bil, og spørgsmål og svar “slettes med det samme for at sikre det højest mulige niveau af databeskyttelse.”

ChatGPT i Volkswagens biler kan rette op på sløvt salg

Volkswagen har ikke haft det bedste år i 2023. Salget er ikke vækstet så meget som håbet, og der har været fyringsrunder.

At Volkswagen nu går all-in på ChatGPT, kan være et forsøg på at drage fordel af den massive succes, som ChatGPT har nydt godt af siden efteråret 2022, hvor AI-chatbotten blev lanceret.

Interessen for ChatGPT er enorm, og med Volkswagen som en af de første bilproducenter, der implementerer ChatGPT bredt i sine biler, kan det være en måde at øge salget af sine biler på.

Mercedes-Benz tester også ChatGPT i sine biler, og franske DS har allerede i efteråret 2023 integreret ChatGPT i flere bilmodeller.

Læs også: Nyheder om software og it-løsninger