Bilproducenten DS integrerer stemmestyret ChatGPT i sine biler

Hvorfor nøjes med at bruge ChatGPT på computer og mobil, når du kan have AI-chatbotten med dig i bilen? Netop det har bilmærket DS gjort muligt.

Bilproducenten DS integrerer stemmestyret ChatGPT i sine biler

ChatGPT er blevet et hit på ingen tid, og alternativerne Bing Chat og Google Bard er også blevet populære tjenester til at spørge kunstig intelligens og føre en menneskelignende samtale om alt mellem himmel og jord.

Det er allerede muligt at erstatte Siri med ChatGPT via den nye Handling-knap på iPhone 15 Pro og 15 Pro Max.

Nu går bilproducenten DS skridtet videre og lader som den første producent i Europa ejere af flere DS-bilmodeller udskifte den indbyggede stemmestyrede assistent med ingen ringere end ChatGPT. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Læs også: Nyheder om kunstig intelligens

Gratis adgang til stemmestyret ChatGPT i et halvt år

DS’ portefølje af bilmodeller, DS 3, DS 4, DS 7 og DS 9, kan nu blive udstyret med stemmestyret ChatGPT. Det sker ved at gå til DS SERVICES STORE – f.eks. via DS-appen – og tilvælge tjenesten.

Bilkoncernen Stellantis, der står bag DS, er netop nu i gang med at teste ChatGPT i hele porteføljen af bilmærker. Her kommer DS ind i billedet. DS’ biler er nemlig udvalgt til at kunne teste stemmestyret ChatGPT. De første 20.000 personer med en DS-bil med DS IRIS SYSTEM kan gratis få adgang til den AI-drevne stemmestyrede chatbot.

DS giver et halvt års gratis adgang, og i første omgang er ChatGPT i DS’ biler tilgængelig i Frankrig, Tyskland, Storbritannien, Spanien og Italien.

“Vores mission hos DS er at give vores kunder en unik oplevelse på farten. Som pionerer inden for integration af ChatGPT i bilverdenen gør vi en generativ AI, der er flydende, intuitiv og fordybende, tilgængelig og forvandler hver tur til en unik rejse. Det er en højteknologisk revolution med ubegrænset potentiale, som er en del af en af de største samfundsmæssige forandringer i det 21. århundrede,” siger Olivier François, chef for DS Automobiles.

Læs også: Sådan får du gratis adgang til ChatGPT 4 (ChatGPT Plus)

Stemmestyret assistent fra SoundHound AI

Stellantis indgik tilbage i april et samarbejde med virksomheden SoundHound AI, som leverer den stemmestyrede assistent kaldet SoundHound Chat AI for Automotive. SoundHounds teknologi er så at sige bindeleddet mellem OpenAI’s AI-chatbot (ChatGPT) og inputtene fra føreren af bilen.

SoundHound driver i forvejen appen SoundHound Chat AI, som kombinerer ChatGPT med andre vidensdomæner såsom vejr, sport, aktier, flyafgange og restauranter.

Hvad kan man med ChatGPT i bilen?

I DS’ biler med stemmestyret ChatGPT indbygget skal føreren af bilen blot sige ”OK Iris” eller trykke på stemmeassistentknappen på bilens rat. Straks lytter den stemmestyrede assistent og bearbejder den indtalte prompt i ChatGPT.

Derfor kan man også stille spørgsmål som:

  • Vis mig franske restauranter i nærheden
  • Hvad er typiske retter, jeg kan bestille på en fransk restaurant i efteråret?
  • Hvad er den ældste restaurant i Frankrig?
  • Kan du give mig adressen?

DS-bilejere kan tilmelde sig den stemmestyrede ChatGPT i perioden 19. oktober 2023 til 29. februar 2024. Om det bliver tilgængeligt på dansk i mellemtiden, vides endnu ikke.

Læs mere om stemmestyret ChatGPT i DS’ biler på DS Automobiles hjemmeside.

Læs også: Hvad er kunstig intelligens? Sådan ser fremtiden med AI ud