Sådan får du gratis adgang til ChatGPT 4 (ChatGPT Plus)

ChatGPT Plus, som bruger den nyeste GPT-4-sprogmodel, koster 170 kroner per måned. Men der er mange andre helt gratis måder, du kan bruge GPT-4 på.

Sådan får du gratis adgang til ChatGPT 4 (ChatGPT Plus)

Chatbotten ChatGPT har siden efteråret i fjor taget verden med storm. Den har både imponeret med sine færdigheder, men er også blevet heftigt kritiseret for at være mangelfuld, upræcis og muliggøre snyd i uddannelsessystemet.

Ikke desto mindre har ChatGPT vist sig at være særdeles populær. Intet mindre end 100 millioner brugere havde afprøvet chatbotten efter blot to måneder.

Firmaet bag, OpenAI, satte gang i en regulær AI-krig med lanceringen af ChatGPT. Google gik i højeste beredskab for at lancere sin konkurrerende chatbot, Bard, og Microsoft kom søgegiganten i forkøbet med Bing Chat.

OpenAI opgraderede i marts ChatGPT med den nyeste version af sprogmodellen kaldet GPT-4, som ifølge virksomheden er 40 procent mere tilbøjelig til at give et korrekt svar og 80 procent mindre tilbøjelig til at blive snydt til at omgå OpenAIs restriktioner sammenlignet med forgængeren GPT-3.5.

Desværre er GPT-4 i ChatGPT forbeholdt den betalte udgave af chatbotten kaldet ChatGPT Plus. Det er en premium-udgave, der koster 170 kroner per måned.

Læs også: Hvad er kunstig intelligens? Sådan ser fremtiden med AI ud

De 4 bedste (og gratis) alternativer til ChatGPT 4

Der er dog flere måder, du kan bruge GPT-4 fra ChatGPT på uden at skulle betale en krone. Vi guider dig her til de fire bedste (og gratis) løsninger, som ligesom ChatGPT bruger GPT-4:

Bing Chat

Bing Chat er baseret på GPT-4-sprogmodellen, og den kan derfor præstere mange af de samme ting som ChatGPT.

Bing Chat anses af mange for at være bedre end ChatGPT, selv om chatbotten er i stand til at lære mindre under samtaler og giver kortere svar end ChatGPT.

Det er helt gratis at bruge Bing Chat, men adgang til chatbotten kræver, at man bruger enten Microsoft Edge-browseren eller Bing-appen.

Læs også: Bing Chat kaprer brugere fra Google som aldrig før

Forefront Chat

Forefront Chat er en tjeneste baseret på GPT-4, der slår sig på at give en bedre ChatGPT-oplevelse. I Forefront Chat kan man vælge mellem en lang række foruddefinerede personligheder – både fiktive og ’rigtige’. Man kan med andre ord tale med en AI, der foregiver at være Taylor Swift eller Batman.

Det er også muligt at skabe sin egen karakter, og man kan også vælge ”hjælpsom assistent”, som minder meget om ChatGPT-4.

Forefront Chat er lige nu gratis, mens produktet er i sin tidlige alfa-udviklingsfase.

Quora Poe

Quora Poe er en tjeneste, der giver adgang til et væld af sprogmodeller – nærmere bestemt GPT-4, Claude+, Claude-instant, ChatGPT (GPT-3.5), NeevaAI og Dragonfly.

På grund af begrænset kapacitet kan man dog lige nu kun sende én daglig gratis besked via GPT-4.

Merlin ChatGPT

Merlin ChatGPT er en tjeneste, der kan tilgås som en udvidelse til Chrome-browseren. Den gør det muligt at tilgå sprogmodellen GPT-4 på enhver hjemmeside, og den kan også sammenfatte YouTube-videoer og blogindlæg.

I Merlin ChatGPT har man 51 forespørgsler om dagen til rådighed. Èn forespørgsel med GPT-3 koster én enhed, mens én forespørgsel med GPT-4 koster 10 enheder.

Læs også: Nyheder om kunstig intelligens