Det nye Digital Post udskydes til starten af 2022

Det var meningen, at den nye udgave af Digital Post skulle lanceres 30. november, men i sidste øjeblik udskyder Digitaliseringsstyrelsen lanceringen til første kvartal 2022.

Det nye Digital Post udskydes til starten af 2022

Den nye løsning til Digital Post kommer alligevel ikke den 30. november, som ellers har været den planlagte lanceringsdato siden starten af året. Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Læs også: Mit.dk erstatter e-Boks til Digital Post den 30. november

Bekymring fra regionerne udskyder lanceringen

Det er ifølge Digitaliseringsstyrelsen bekymring fra regionerne, som får styrelsen til at udskyde lanceringen. Regionerne er bekymrede over, at der er en ”betydelig risiko” ved at lancere det nye Digital Post den 30. november på grund af den nuværende sygdomssituation i Danmark.

Det er ifølge regionerne afgørende, at it-systemerne er stabile og pålidelige, så der til enhver tid kan sendes Digital Post med sundhedsfaglig information til borgere hurtigt, nemt og sikkert.

For at undgå, at lanceringen af det nye Digital Post skaber driftsforstyrrelser vælger Digitaliseringsstyrelsen derfor at imødekomme regionernes ønske.

”Som ansvarlig myndighed for landets kritiske it-infrastruktur er det vigtigt for os ikke at skabe usikkerhed hos myndighederne. Vi befinder os i øjeblikket i en tid, hvor sundhedsvæsenet er under pres, og kommunikation fra offentlige myndigheder om fx vaccineindkaldelser er helt kritisk for vores samfund,” siger Vicedirektør Adam Lebech, Digitaliseringsstyrelsen, og tilføjer:

“Det stiller øgede krav til driftsstabiliteten ved en løsning som Digital Post. Derfor må vi desværre med kort varsel meddele, at vi har besluttet at udsætte lanceringen. Vi skal nu lægge en detaljeret plan for, hvornår løsningen helt præcist lanceres i første kvartal af 2022”.

Ny dato meldes ud i december

Præcis hvornår den nye løsning til Digital Post bliver lanceret, ved Digitaliseringsstyrelsen endnu ikke. Styrelsen oplyser dog, at den vil melde en ny dato ud i løbet af december.

mit.dk overtager driften af Digital Post fra e-Boks

Fremtidens Digitale Post drives af Netcompany A/S, som i 2019 vandt et udbud foran e-Boks A/S – leverandøren, som i dag driver Digital Post og tjenesten e-Boks. Som noget nyt kommer fremtidens Digital Post til at være tilgængelig på flere platforme.

e-Boks fortsætter derfor med at drive sin tjeneste, mens Netcompanys nye tjeneste, mit.dk, vil være en ny konkurrent til e-Boks, hvor danskerne kan tilgå deres Digitale Post fra offentlige myndigheder. Digital Post vil fortsat kunne tilgås fra borger.dk, og Digitaliseringsstyrelsen lancerer ligeledes en ny Digital Post-app. Det er en uafhængig app, hvor danskerne kan tjekke Digital Post uden at skulle tage e-Boks eller mit.dk i brug.

Ligesom e-Boks vil mit.dk også indgå samarbejdsaftaler med virksomheder, som kan bruge tjenesten til at sende digital post til danskerne, som har oprettet sig på tjenesten.

Læs også: Nyheder om software- og it-løsninger