Stor Windows 11-opdatering: Android-apps og forbedret proceslinje

Microsoft har udsendt en stor opdatering til Windows 11, som giver den længe ventede adgang til Android-apps - og så alligevel ikke. Også proceslinjen er forbedret.

Stor Windows 11-opdatering: Android-apps og forbedret proceslinje

Microsoft har tirsdag udsendt en ny og større opdatering til Windows 11. Opdateringen åbner op for adgang til Android-apps – men kun i USA. Der er også forbedringer af proceslinjen og to redesignede apps, Notesblok og Medieafspiller, oplyser Microsoft i et blogindlæg. Læs mere om alle nyhederne her.

Læs også: Hvad er software og it, og hvilken betydning har det for samfundet?

Her er alle nyhederne i Windows 11-opdateringen

Herunder kan du se de største nyheder, som Microsoft har fremhævet i den nye opdatering.

Windows 11 understøtter nu Android-apps

En af de store nyheder, da Microsoft annoncerede Windows 11 tilbage i juni 2021, var muligheden for at afvikle Android-apps og -spil direkte i Windows 11.

Google har allerede haft samme mulighed i sit eget Chrome OS-styresystem til Chromebooks – og senest også til Mac – og Windows-computere, men at Microsoft selv ville understøtte Android-apps, var ikke en selvfølge.

Applikationerne afvikles i et virtuelt miljø og har vist sig at være mere omstændige at få til at fungere end som så. Derfor blev understøttelsen af Android-apps i Windows 11 heller ikke klar, da Windows 11 rullede ud i oktober 201. Men nu er det blevet muligt.

Som tidligere annonceret er Android-applikationerne integreret med Amazon App Store og ikke Google Play-butik. Det betyder, at man skal have en Amazon-konto for at kunne installere Android-apps via Microsoft Store. Indtil videre er funktionen dog kun tilgængelig i USA, så som dansker må du derfor fortsat vente på en tættere integrationen mellem Windows og Android-apps.

Android-apps i Windows 11 kan åbnes og bruges præcis som normale Windows-programmer. Vinduerne kan også flyttes rundt og justeres i størrelse, som man er vant til. I skrivende stund er det mere end 1 000 Android-apps, som kan downloades i Amazon App Store via den nye og opdaterede Microsoft Store.

Forbedringer af proceslinjen

Proceslinjen har gennemgået flere ændringer i Windows 11-opdateringen. Se dem herunder.

Ur på eksterne skærme

Da Windows 11 udkom, forsvandt uret på proceslinjen på eksterne skærme, hvis man har sådanne tilsluttet. I den nye opdatering har Microsoft bragt uret tilbage, så man kan holde øje med klokken på alle skærme.

Nem adgang til at mute/unmute mikrofon

Når mikrofonen på computeren er i brug, for eksempel til et videomøde over Teams, vises nu et lettilgængeligt mikrofon-ikon i højre side af proceslinjen. Det giver brugeren nem adgang til lynhurtigt at mute eller unmute mikrofonen, hvis man føler behov for det.

Del vindue i Teams fra proceslinjen

En anden ændring i proceslinjen er en nemmere mulighed for at dele et vindue med andre under et Teams-opkald. Når man er i gang med et videoopkald, kan man klikke på ikonet til et andet program, eksempelvis PowerPoint. Ved miniaturebilledet ses nu en knap med teksten ”Del dette vindue”. Trykker man her, vil andre i videoopkaldet kunne se vinduet.

Vejr i proceslinje

En sidste ændring i proceslinjen er vejrwidgetten, som vender tilbage i proceslinjen. Den er placeret i venstre side, og et tryk på vejr-knappen åbner widget-fanen, hvor man blandt andet kan se vejrudsigten.

Ændringer i Notesblok og Medieafspiller

De sidste større ændringer kan findes i henholdsvis Notesblok og appen Medieafspiller. I Notesblok er der kommet en ny søgefunktion og en ny søg og erstat-funktion, mens den tidligere musikafspiller, Groove Musik, er blevet erstattet af Medieafspiller.

Medieafspiller-appen er hovedsageligt til håndtering af lokale musik- og videofiler, så for de flestes vedkommende vil programmet altså ikke være noget alternativ til eksisterende streamingtjenester, som langt de fleste i dag bruger.

Læs også: Nyheder om software