Wi-Fi 7 på vej – er tre gange hurtigere end Wi-Fi 6

Wi-Fi 7 eller IEEE 802.11be understøtter tre gange hurtigere dataoverførsler end den seneste Wi-Fi 6-standard. Nu har den første producent demonstreret teknologien i praksis.

Wi-Fi 7 på vej – er tre gange hurtigere end Wi-Fi 6

Wi-Fi-standarden udvikler sig med hastige skridt. Det er ikke mere end et års tid, siden de første produkter såsom routere, computere og smartphones kom med understøttelse af Wi-Fi 6, der lover højere hastigheder og lavere strømforbrug.

Wi-Fi 6 er dog allerede ved at blive afløst af en ny og bedre Wi-Fi-standard: Wi-Fi 7 eller IEEE 802.11be. Arbejdet med næste generations Wi-Fi-standard har været i gang siden 2019, men nu har en af samarbejdspartnerne i Wi-Fi Alliance, MediaTek, nået en milepæl.

Læs også: Hvilken slags router skal jeg vælge – guide til private hjem og arbejdspladser

Første livedemonstration af Wi-Fi 7 gennemført

Producenten har annonceret, at den har gennemført verdens første livedemonstration af Wi-Fi 7 for kunder og samarbejdspartnere i branchen. Teknologien er Wi-Fi Alliances pendant til 3GPPs lynhurtige mmWave-udgave af 5G-standarden.

“Udrulningen af Wi-Fi 7 vil markere første gang, at Wi-Fi kan være en ægte trådnet/Ethernet-erstatning for applikationer med superhøj båndbredde. MediaTeks Wi-Fi 7-teknologi vil være rygraden i hjemmene, kontorerne og de industrielle netværk og give problemfri tilslutning til alt fra AR/VR-applikationer med flere spillere til cloud-gaming og 4K-opkald til 8K-streaming og mere,” siger Alan Hsu, vicepræsident og direktør for Intelligent Connectivity Business hos MediaTek.

Læs også: Næsten alle danske adresser skal have gigabitbredbånd i 2025

Dataoverførsel på op til 30 gigabit i sekundet

Som MediaTeks vicedirektør forklarer, giver Wi-Fi 7-teknologien et væld af muligheder i forhold til den hidtidige Wi-Fi-6-standard, som også findes i en hurtigere Wi-Fi 6E-variant.

MediaTek oplyser, at chipproducenten opnåede den maksimale hastighed, som er defineret i IEEE 802.11be-standarden. Ifølge Wi-Fi Alliance er Wi-Fi 7 i stand til at overføre data med helt op til 30 gigabit i sekundet, hvilket er tre gange mere end Wi-Fi 6, som ’kun’ understøtter op til 9,6 gigabit i sekundet. I praksis vurderes Wi-Fi 7 at kunne opnå op til 2,4 gange højere hastigheder end Wi-Fi 6, oplyser MediaTek.

Ligesom Wi-Fi 6 og 6E fungerer Wi-Fi 7 via frekvensbåndene 2,4, 5 og 6 GHz.

Arbejdet med at udvikle standarden er stadig i gang, og det er derfor ikke før 2023, at Wi-Fi 7-produkter ventes at komme på markedet.

Læs også: Nyheder om telekommunikation