Danmarks største talent inden for AI skal findes ved Digital Tech Summit 2022

Hvem er Danmarks største talent i kunstig intelligens? Det skal afgøres, når der fra 4. til 10. oktober afholdes DM i AI for studerende.

Danmarks største talent inden for AI skal findes ved Digital Tech Summit 2022

Hvem er Danmarks største talent inden for kunstig intelligens i 2022? Det skal afgøres i perioden 4. til 10. oktober 2022.

Det er den danske softwarevirksomhed Ambolt AI, der står bag den nationale konkurrence i AI for studerende. Konkurrencen så første gang dagens lys i 2021, og nu nærmer tiden sig altså til, at dette års største talenter inden for områder som Computer Vision, NLP og intelligent styring af systemer atter skal findes.

Læs også: Her er alle danske it-uddannelser og uddannelser inden for teknologi

En del af Digital Tech Summit 2022

Danmarksmesterskabet i kunstig intelligens foregår fra 4. til 10 oktober forud for Digital Tech Summit 2022. Ved netop Digital Tech Summit 2022, nærmere bestemt den 25. oktober, overrækkes præmier og en pokal til vinderen. Der er en førstepræmie på 40.000 kroner og to andenpræmier på hver 5.000 kroner på højkant. Digital Tech Summit er en blanding af keynotes, paneldebatter, tematiske sessioner, udstillinger, startupaktiviteter og prisuddelinger.

”Vi er glade for at have fornøjelsen af i oktober at kunne præsentere vinderne af Danmarks mesterskabet i AI på Digital Tech Summits hovedscene. Vi forventer, der deltager mange studerende på Digital Tech Summit fra alle landets universiteter. Med prisen får vi skabt en god mulighed for at præsentere en række af de toptalenter, vi har i Danmark inden for digitalisering og brugen af kunstig intelligens,” siger Mark Riis, der er projektdirektør for Digital Tech Summit og innovationchef på DTU Compute.

Ambolt AI – fra startup til førende AI-virksomhed

Det er den danske softwarevirksomhed Ambolt AI, som står bag Danmarksmesterskabet i AI, og som også har designet og udviklet de opgaver, som de deltagende studerende skal forsøge at løse. Virksomheden blev skabt i 2016 af tre datalogistuderende fra Aalborg Universitet og er i dag en succesfuld virksomhed, der udvikler AI-løsninger til kunder.

Afviklingen af DM i AI sker med hjælp fra en række partnere. Det er projektet AI Denmark, som hjælper SMV’er med at komme hurtigere i gang med at udnytte data og AI-værktøjer i den digitale omstillingsproces, det nyetablerede forskningscenter Digital Research Centre Denmark (DIREC), Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) og foreningen Digital Hub Denmark.

Læs også: Nyheder om uddannelse og studieliv