TikTok vil uddanne unge kvinder i tech- og iværksætterbranchen

I samarbejde med nonprofitorganisationen GeekGirl Meetup inviterer TikTok danske kvinder mellem 18 og 26 år til TechElevateHER – en uddannelse i tech og iværksætteri.

TikTok vil uddanne unge kvinder i tech- og iværksætterbranchen

Kvinder er underrepræsenterede inden for tech og iværksætteri. Det vil det sociale medie TikTok gøre noget ved.

Sammen med den svenske nonprofitorganisation GeekGirl Meetup vil det kinesiske sociale medie gøre sit for at få flere kvinder til. Det sker ved oprettelsen af uddannelsen eller kurset, der består af forelæsninger, workshops og mentorsessioner.

“Vi ved, at mangfoldige organisationer har tendens til at få større kommerciel succes – dog er kvinder stadig underrepræsenterede inden for teknologi og iværksætteri. Vores mål med uddannelsen er at få flere kvinder til at udforske techområdet på deres egen unikke måde med inspiration fra fantastiske rollemodeller og mentorer,” siger Liv Sandberg, der er chef for TikTok i Norden og Centraleuropa.

Læs også: Her er alle danske it-uddannelser og uddannelser inden for teknologi

Gratis tech- og iværksætteruddannelse for 40 kvinder

Er du interesseret i iværksætteri, videnskab, teknologi, ingeniørvidenskab og/eller matematik, kvinde i alderen 18 til 25 og bor i Danmark, Norge, Sverige eller Finland, er det muligt at blive blandt de 40 deltagere.

Kurset foregår i udvalgte weekender i perioden marts til juni 2024, og både rejseomkostninger og opholdet er dækket af TikTok. Du skal desuden kunne snakke og forstå engelsk. De forskellige weekendkurser foregår i Stockholm, Helsinki, Oslo og København. I mellem de fysiske kurser er der digitale kurser.

På uddannelsen bliver de kvindelige deltagere trænet i networking, iværksætteri og tekniske færdigheder, herunder programmering og forretningskommunikation. Hver deltager vil blive tilknyttet en mentor baseret på interesser.

Sparring med prominente kvinder inden for STEM

På uddannelsen vil deltagerne også møde nogle prominente kvindelige navne inden for STEM – altså de fire akademiske discipliner naturvidenskab, teknologi, ingeniørvidenskab og matematik.

Blandt deltagerne er techiværksætteren Ida Tin fra Danmark (Clue), den industrielle designer Cecilia Hertz fra Sverige (Nasa, ESA), Cambridge-ph.d.-studerende og TikTok-indholdsskaber Eleonora Svanberg, startup-entreprenør Lalla Coulibaly og techkommunikatør Salla Kettunen fra Finland.

“Vi er utroligt stolte og glade for at samle så mange fremtrædende kvindelige eksperter fra Norden, der deler deres viden og erfaring som talere og mentorer i TechElevateHER. Deres engagement er afgørende for at inspirere og støtte den næste generation af unge kvinder inden for tech og iværksætteri,” siger Heidi Harman, der er Head of Strategic Partnerships hos GeekGirl Meetup.

Det er muligt at sende en ansøgning frem til 19. februar 2024 her.

Læs også: Nyheder om uddannelse og studieliv