OpenAI lancerer Sora – hyperrealistiske AI-genererede videoer

OpenAI's nye tekst til video-AI-model Sora omdanner tekstbaserede prompts til virkelighedstro og meget overbevisende videoer. Se otte eksempler her.

OpenAI lancerer Sora – hyperrealistiske AI-genererede videoer

Først kom AI-chatbotten ChatGPT, og så fulgte tekst til billede-generatoren DALL-E. Nu tager firmaet bag, OpenAI, skridtet videre med lanceringen af Sora – en generativ AI-løsning, der omdanner tekstbaserede prompts til utroligt realistiske videoer.

Det er ellers ikke mere end tre uger siden, at Google introducerede Lumiere, som gør præcis det samme. Men kunstig intelligens udvikler sig ufatteligt hurtigt. Det, der ellers virkede imponerende, da Google viste AI-genererede videoer frem for nylig, virker allerede nu forældet i forhold til det, som Sora nu kan præstere.

Læs også: Googles nye AI-model Lumiere genererer video ud fra tekst

Realistiske videoer med høj detaljegrad

Sora er i stand til at skabe op til et minut lange videoer med “komplekse scener med flere personer, specifikke bevægelsestyper og nøjagtige detaljer om motivet og baggrunden,” oplyser OpenAI på sin hjemmeside.

Den nye AI-model er også i stand til at forstå, hvordan objekter “eksisterer i den fysiske verden”, og den kan “nøjagtigt fortolke rekvisitter og generere overbevisende karakterer, der udtrykker levende følelser.”

Algoritmen kan også generere en video ud fra et stillbillede og fylde manglende frames i en eksisterende video eller forlænge videoen.

Se også: IBM og Google fører kapløbet om generativ AI

Se videoer genereret af OpenAI’s Sora

OpenAI har offentliggjort en række eksempler på videoer genereret af Sora. Du kan se flere af disse videoer nedenfor samt de prompter, der er brugt til at generere de forskellige videoer.

 


Prompt: En stilfuld kvinde går ned ad en gade i Tokyo fyldt med varmt lysende neon og animerede byskilte. Hun er iført en sort læderjakke, en lang rød kjole, sorte støvler og en sort taske. Hun bærer solbriller og rød læbestift. Hun går selvsikkert og afslappet. Gaden er fugtig og reflekterende, hvilket skaber en spejleffekt af de farverige lys. Mange fodgængere går rundt.

Prompt: Flere gigantiske uldne mammutter nærmer sig på vej gennem en snedækket eng, deres lange uldne pels blæser let i vinden, mens de går, snedækkede træer og dramatiske snedækkede bjerge i det fjerne, midt på eftermiddagen skaber lyset med spredte skyer og en sol højt i det fjerne en varm glød, det lave kamerabillede er fantastisk og fanger det store pelsede pattedyr med smuk fotografering og dybdeskarphed.

Prompt: En filmtrailer med den 30-årige rummands eventyr iført en rød strikket motorcykelhjelm af uld, blå himmel, saltørken, filmisk stil, optaget på 35 mm film, levende farver.

Prompt: En smukt gengivet papirkonstruktionsverden af et koralrev, fyldt med farverige fisk og havdyr.

Prompt: Dronebillede af bølger, der slår mod de forrevne klipper langs Big Sur’s Garay Point Beach. Det brusende blå vand skaber bølger med hvide spidser, mens det gyldne lys fra den nedgående sol oplyser klippekysten. En lille ø med et fyrtårn ligger i det fjerne, og grønne buske dækker klippekanten. Det stejle fald fra vejen ned til stranden er en dramatisk bedrift, hvor klippens kanter stikker ud over havet. Det er en udsigt, der indfanger kystens rå skønhed og det barske landskab langs Pacific Coast Highway.

Prompt: Animeret scene med et nærbillede af et lille, fluffy monster, der knæler ved siden af et smeltende rødt lys. Kunststilen er 3D og realistisk med fokus på lys og tekstur. Stemningen i maleriet er forundret og nysgerrig, mens monsteret kigger på flammen med store øjne og åben mund. Dets positur og udtryk formidler en følelse af uskyld og legesyge, som om det udforsker verden omkring sig for første gang. Brugen af varme farver og dramatisk belysning forstærker billedets hyggelige atmosfære yderligere.

Prompt: En ung mand i 20’erne sidder på et stykke sky på himlen og læser en bog.

Prompt: Fotorealistisk nærbillede af to piratskibe, der kæmper mod hinanden, mens de sejler inde i en kop kaffe.

Prompt: Et nærbillede af en glaskugle med en zenhave indeni. Der er en lille dværg i kuglen, som harker zenhaven og skaber mønstre i sandet.

Prompt: Ekstremt nærbillede af en 24-årig kvindes blinkende øje i Marrakech i den magiske time, filmisk film optaget i 70 mm, dybdeskarphed, levende farver, filmisk

Prompt: En kat vækker sin sovende ejer og kræver morgenmad. Ejeren forsøger at ignorere katten, men katten prøver nye taktikker, og til sidst finder ejeren et hemmeligt lager af godbidder frem under hovedpuden for at holde katten hen lidt endnu.

Prompt: Et kuld golden retriever-hvalpe leger i sneen. Deres hoveder dukker op af sneen, dækket af.

Hvornår kan man generere AI-videoer med Sora?

Sora er indtil videre kun tilgængelig til såkaldte “red teamers” – altså it- og cybersikkerhedseksperter, som tester AI-modellen til bunds og opdager potentielle uhensigtsmæssigheder, før tjenesten bliver offentligt tilgængelig.

OpenAI giver også udvalgte billedkunstnere, designere og filmskabere tidlig adgang for at få feedback på Sora.

Det er endnu uvist, hvornår alle og enhver kan få adgang til Sora. Det bliver formentlig gennem ChatGPT Plus, som koster 170 kroner per måned.

Læs også: OpenAI’s direktør, Sam Altman, vender tilbage efter mislykket kupforsøg