5 største trends inden for forbrugerteknologi i 2022

Hvilke trends inden for forbrugerteknologi vil der være størst fokus på i 2022? Vi tager et kig på årets vigtigste kommende tendenser.

5 største trends inden for forbrugerteknologi i 2022

5G, online møder og undervisning, streaming og smarte gadgets var blandt de største trends inden for forbrugerteknologi i 2021. Hvilke digitale tendenser kan vi forvente at se i 2022? Her tager vi et kig på de fem største trends inden for forbrugerteknologi i 2022.

Læs også: Sådan former teknologi samfundet og kaprer menneskers hjerne

Tendenser hos teknologivirksomhederne i 2022

Vi tager et kig på nogle af de største tendenser i 2022, som teknologivirksomheder skal overtale forbrugere til at købe i 2022.

Det smarte hjem

Det smarte hjem er langt fra en ny trend, men som så mange andre teknologier har det en lang modningstid. 2022 kunne meget let blive året, hvor det smarte hjem virkelig får sit gennembrud. Det hele hviler på skuldrene af en samling af nogle af verdens største teknologi- og elektronikvirksomheder, som med en ny branchestandard vil gøre det smarte hjem mere brugervenligt.

Standarden Matter skal sikre, at smart home-enheder vil arbejde problemfrit sammen og er lettere at komme i gang med. Bag Matter står Connectivity Standards Alliance, der består af virksomheder som Google, Apple, Amazon, IKEA, Huawei, Signify, Samsung SmartThings, Oppo og mange flere.

Læs også: Matter kan være det smarte hjems gennembrud

Virtual Reality og metavers

Virtual Reality har også længe stået foran et gennembrud, men i år kunne meget vel blive et afgørende år, hvor metaverset forventes at skubbe gang i denne trend. I oktober sidste år skiftede Facebook navn til Meta og delte deres planer for fremtidens internet. Efter Facebook præsenterede deres planer for metaverset – en fordybende 3D-udgave af internettet med brug VR- eller AR-headset – er der kommet enormt fokus på denne trend, hvor alle de store teknologivirksomheder vil være med. Her satses der på udstyr til VR og AR samt abonnementer på tjenester.

Læs også: Disse teknologier skal muliggøre fremtidens metavers

Elbiler

Det er heller ikke første gang, vi hører om elbilerne, som i 2021 har opnået stor popularitet. Udviklingen af elbiler i bilindustrien går hurtigt, og 2022 vil byde på elbiler, der er betydeligt bedre end de nuværende. Der er særligt fokus på effektivitet, rækkevidde, opladning og den forbundne teknologi.

Biler vil opnå bedre effektivitet, altså lavere strømforbrug per kWh, vil kunne lades hurtigere op og kører længere med større, og ikke mindst lettere, batterier. Nye platforme såsom Android Automotive skal gøre bilerne smartere.

Læs også: Elbiler – alt om teknologien, der skal sikre den grønne omstilling

Social sundhed

Fitnessarmbånd og smartwatches, der måler folks puls, skridt og træningspas blev endnu mere populære i 2021 i jagten på et sundere liv. Denne trend kommer til at fortsætte i 2022, hvor disse gadgets vil have et øget fokus på det sociale aspekt.

Muligheden for at kunne konkurrere mod omgangskredsen med udfordringer skal gøre det til en leg at leve et sundere liv. Det vil samtidig også blive lettere at passe på familien og vennerne med forbundne enheder, der øjeblikkeligt rapporterer om fald, uregelmæssig puls, lokation og lignende.

Læs også: Nyheder om international tech