Grønne biler udgør 43 procent af bilsalget i oktober

Det samlede bilsalg er i oktober lavere end sidste år, men de grønne biler forsætter fremgangen. 43 procent af det samlede bilsalg er hybrid plug-in- og elbiler.

Grønne biler udgør 43 procent af bilsalget i oktober

September måned var en flot måned for de grønne biler, hvor der kørte flere nye grønne biler ud på de danske veje end nogensinde før. Nye tal for oktober fra De Danske Bilimportører kan ikke helt matche disse, men viser stadig en enorm interesse for både plug-in- og elbilerne.

Salget af grønne biler fordoblet

Samlet set blev der indregistreret 12.665 biler i oktober, hvilket er 16 procent lavere end samme periode sidste år. I oktober 2021 rullede der 5.409 plug-in- og elbiler ud på de danske veje. Det svarer til 43 procent af bilsalget i denne periode. Sammenligner man med bilsalget i oktober 2020, er dette mere end en fordobling, hvor de grønne biler havde en andel på 18 procent.

”Salget af grønne biler fortsætter på et højt niveau, og det er ved at blive en naturlig del af danskernes hverdag at køre på strøm. Dog er indregistreringer af nye personbiler i Danmark generelt gået tilbage ift. sidste år, hvilket skyldes den globale forsyningskrise, der også smitter af på bilindustrien”, siger Mads Rørvig, administrerende direktør, De Danske Bilimportører.

Læs også: Elbiler – alt om teknologien, der skal sikre den grønne omstilling

Plug-in-hybrider stadig mest populære

Interessen for benzin- og dieselbiler er faldende, men de rene elbiler er stadig overgået af plug-in-hybridbiler. Af de grønne biler er plug-in-hybrider nemlig stadig de mest populære med en andel på 25,8 procent af bilsalget. Til sammenligning har de 100 procent batteridrevne biler 16,8 procent af oktobersalget.

Rekordsalget af opladelige biler stiller store krav til infrastrukturen for opladning i Danmark, hvis man skal opnå en gnidningsfri overgang til de nye teknologier. Et bredt flertal i Folketinget indgik i sidste uge en aftale om ladestandere, der bliver afgørende for den grønne omstilling.

”Langt de fleste danskere kan nemt lade deres bil op hver nat hjemme i garage. Men vi har stadig en stor udfordring for de bilister, der bor i etageejendomme og dermed ikke har samme mulighed. Her er det nødvendigt at beboerforeninger, arbejdspladser og kommuner virkelig sætter turbo på at få opsat ladestandere, så der bliver opladningsmuligheder for alle”, siger Mads Rørvig.

Læs også: Nyheder om elbiler