Stor stigning i import af brugte elbiler og plug-in hybrider

Det er ikke kun de nye elbiler og plug-in hybrider, der oplever forøget forbrugerinteresse. Import af brugte plug-in- og elbiler er også steget meget i 2021.

Stor stigning i import af brugte elbiler og plug-in hybrider

De nye elbiler og plug-in hybridbiler får større og større interesse fra bilkøbere i Danmark. Salget af de grønne biler satte danmarksrekord i september, og har i oktober og november stået for henholdsvis 43 og 45 procent af det samlede bilsalg i månederne. Det er dog ikke kun de helt nye grønne biler, der har fået vind i sejlene – der er også kommet langt flere brugte importerede grønne biler til landet.

Læs også: Grønne biler udgør 43 procent af bilsalget i oktober

Der er penge at spare på brugt elbil

Ifølge Danmark Statistik er importen af elbiler og plug-in hybrider steget så meget i år, at de nu udgør en betydelig andel af det samlede antal grønne biler, der er blevet registreret. Og det betyder, at på trods af frygt for slidte elbilbatterier, bliver de grønne biler importeret i stor stil – og det er der en oplagt grund til. Der er nemlig penge at spare.

De el- og plug-in hybridbiler, der importeres er typisk et par år gamle, og er dermed meget tæt på samme stand, som de nye biler. Flere elbilproducenter giver garanti på, at deres batterier ikke taber mere end 10 procent kapacitet efter 10 års eller 200 000 km.

Grunden til den større import af de grønne biler skyldes, at der er mange penge at spare. I forhold til de danske priser, på både nye og brugte biler, kan der spares meget ved at importere en elbil eller plug-in fra Tyskland. Der bliver importeret et større antal rene elbiler end plug-in hybrid biler.

Importerer man en nyere brugt elbil fra Tyskland, vil der efter skatter og afgifter være en besparelse på helt op til mellem 50 000 og 75 000 kroner i følge tal fra Motorkompagniet. Skal man få mest muligt ud af det, kræver det at man sætter sig grundigt ind i reglerne for import af elbiler.

I december 2019 til november 2020 blev der importeret 2 400 brugte elbiler – året efter var dette tal steget til 10 500 brugte elbiler.

Læs også: Her er de mest populære elbilmærker i hele verden i 2021

En fjerdedel er elbiler

Danmarks Statistik oplyser også, at op mod en fjerdedel af de solgte biler er elbiler i november – i hvert fald når man kigger på bilsalget til private. Til erhverv var kun 13,5 procent rene elbiler.

I november er plug-in hybrider på tilbagegang. Hvor de i oktober bestod af 28,2 procent af bilsalget, var dette kun 24,1 procent af salget i november.

Hvor bestanden af grøne biler for et år siden var 27 700 elbiler og 26 100 plug-in hybrider, er der nu 60 400 elbiler og 71 100 plug-in hybrider.

Læs også: Nyheder om grønne biler