Hyundai Home er elbiloplader, solceller og batterisystem til hjemmet

Hyundai fremviser Home, som er en pakke til hjemmet med oplader til elbil, solcellepaneler og batteri, der skal lette overgangen til elbil og vedvarende energi.

Hyundai Home er elbiloplader, solceller og batterisystem til hjemmet

Hyundai har fremvist et komplet system til hjemmet, der skal simplificere og lette overgangen til elbil og vedvarende energi. Det er samtidig også første gang, man ser, hvordan en bil kan være hjertet i et økosystem. Løsningen hedder Hyundai Home og tilpasses den enkelte købers behov og ønsker, hvor der inkluderes oplader til elbil, solcellepaneler til hustaget og et batteri til opbevaring af den grønne strøm.

Skal elbilerne give mening, skal opladningen af batteriet ske med vedvarende energi. Og dette er ikke altid en mulighed, når de batteridrevne biler oplades ved offentlige ladestandere eller i hjemmeopladeren. Den mest oplagte mulighed er at udstyre husets tag med solceller, som kan oplade elbilens batteri – det reducerer både bilens samlede CO2-fodaftryk og gør opladningen billigere.

Hyundai fremviser nu Home, der er virksomhedens første indikation af, at IONIQ-serien ikke kun spænder over elbiler, men et kommende økosystem af produkter.

Læs også: Greentech: Disse grønne teknologier skal løse klimaproblemerne

Hyundai Home
Hyundai Home er starten på et økosystem, hvor bilen er i centrum.

En simpel overgang til elbil og grøn energi

Hyundai Home er et økosystem for hjemmeenergi, der kombinerer el-opladning, solenergi og energilagring i hjemmet. I stedet for at skulle finde produkterne selv, vil forbrugerne kunne bestille en samlet pakke hos Hyundai med elbiloplader, solcellepaneler til tag og et batteri til energilagring i hjemmet. Og dette er kun starten på en serie af produkter, der kan blive et helt økosystem i Hyundais univers.

Hyundai Home er stadig under udvikling, men som færdigt produkt udvælger Hyundai og kunden sammen de produkter og løsninger, der skal inkluderes samt hvordan det skal installeres. Bilproducenten bemærkede også, at Hyundai Home vil tilbyde “en af ​​de bedste garantier i branchen” på disse typer af produkter.

Det inkluderede batteri til energilagring kan samtidig bruges effektivt af Hyundais elbil IONIQ 5, der understøtter tovejsopladning, hvorved den kan levere strøm til batteriet og dermed hjemmet, så denne kan anvendes, når strømmen om dagen er dyrere. Om natten vil den billigere og grønnere strøm sørge for opladning af både bil og hjemmebatteri.

Læs også: Elbiler – alt om teknologien, der skal sikre den grønne omstilling

Økosystemer fra bilproducenterne

Det er tydeligt, at bilproducenterne henter inspiration fra de store techvirksomheder, hvor økosystemer tiltrækker og fastholder kunder.

Tesla er så småt i gang med at opbygge et økosystem med deres elbiler, tilbehør og solcelletag – alsammen tilgængeligt på mobiltelefonen.

Hyundais Home er dog første tegn på, at producenterne af elbiler vil meget mere end bare lave køretøjer, hvor der skal tilbydes færdige pakker til forbrugerne, som er attraktive og lette at gå til. Både Hyundai og mange flere bilproducenter forventes i fremtiden at tilbyde flere produkter, som bindes sammen i økosystemer.

Se også: Nyheder om fremtidens biler