Sådan downloader du appen Threads i Danmark

Metas nye sociale medie Threads er endnu ikke tilgængeligt i EU – i hvert fald officielt. Se, hvordan du alligevel kan downloade Threads til Android og iPhone i Danmark.

Sådan downloader du appen Threads i Danmark

Appen Threads fra Meta – det tidligere Facebook – slog alle rekorder med mere end 100 millioner downloads på blot fem dage. Der er bare et problem. Alternativet til Twitter – nu X – kan ikke downloades officielt i EU. Det skyldes, at Meta har udskudt lanceringen i EU, fordi selskabet afventer afklaring af de europæiske dataregler.

Men du kan heldigvis godt downloade Threads i Danmark, selv om Meta har besluttet, at vi til en start ikke kan få glæde af det nye sociale medie.

Fremgangsmåden er lidt forskellig, alt efter om du har en Android-smartphone eller en iPhone. Men uanset styresystem er det muligt at downloade Threads i Danmark. Vær dog opmærksom på, at ikke alle funktioner i appen virker helt fejlfrit.

Læs også: Hvad er software og it, og hvilken betydning har det for samfundet?

Sådan downloader du Threads på en Android-mobil i Danmark

 1. Da Threads endnu ikke er tilgængelig i Google Play i EU, skal du downloade appen uden for Play-butikken. Det bedste sted at gøre det er fra APKMirror.com. Klik på dette link på din Android-mobil for gå til siden, hvor du kan downloade Threads via APKMirror. Modsat mange andre hjemmesider er APKMirror en sikker og pålidelig side til at downloade APK-filer uden om Play-butikken.
 1. Klik nu på den sorte ”See available downloads”-knap og vælg en af de tilgængelige varianter. Varianten, der hedder arm64-v8a, vil virke på de fleste mobiltelefoner.
 1. Klik på det sorte download-ikon ud for den variant, du ønsker at downloade.
 1. Nu kommer du ind på en ny side, der viser info om kun denne ene variant. Klik på den sorte ”download APK”-knap, hvorefter en APK-fil downloades til din mobiltelefon.
 1. Hvis du ikke før har installeret en APK-fil uden om Google Play, vil du første gang blive mødt af en popup, der beder dig om at tillade installation af apps fra den kilde, hvor du forsøger at åbne APK-filen – det kan være din browser eller en filhåndteringsapp. Klik på “Indstillinger” og sæt dernæst flueben i indstillingen ”Tillad fra denne kilde”.
 1. Endnu en popup åbner nu. Og hvis ikke, så gå tilbage til den forrige app. Nu kan du vælge at installere Threads-appen. Tryk derfor på ”Installer”.
 1. Når appen er installeret, trykker du på ”Udfør”.
 1. Inden du åbner filen, er det vigtigt, at du først downloader en VPN-app. Det en app, der opretter en VPN-forbindelse, så Meta tror, at du befinder dig i et andet land end Danmark. Det gør det muligt at omgå Metas geoblokering og dermed oprette en konto trods restriktionen.
 1. Da VPN-appen kun skal bruges én gang til oprettelsen af en brugerprofil, anbefaler vi, at du bruger den gratis app Planet VPN. Download den her eller søg den frem i Google Play.
 1. Åbn appen og tryk på den grønne knap ”Agree and continue” for at acceptere vilkårene. Tryk dernæst på den grønne knap ”Continue for free”.
 1. Vælg et land i drop down-menuen. Ændr landet til et hvilket som helst af de gratis lande, der ikke er med i EU. Det kan være USA eller Storbritannien. Klik på landet, og appen forbinder straks. Din internetforbindelse dirigeres nu via en server i eksempelvis Storbritannien.
 1. Find Threads i oversigten over dine installerede apps og åbn den. Hvis du allerede har Instagram-appen på din mobil, skal du blot klikke på ”Log ind med Instagram”. Alternativt kan du klikke på ”Opret ny konto”. Oplys i så fald dit fulde navn, en adgangskode, fødselsdato, vælg et brugernavn og oplyst til sidst enten et mobilnummer eller e-mailadresse.
 1. Threads-appen spørger nu om adgang til at sende dig notifikationer. Du vælger selv, om du vil tillade dette eller ikke tillade det. Nu er din Threads-profil oprettet!
 1. Du kan nu afinstallere Planet VPN-appen eller en tilsvarende VPN-app. Fremover, når du åbner Threads, er det ikke længere nødvendigt at bruge en VPN-app.

Når Threads en dag bliver tilgængelig i Google Play i Danmark, vil den erstatte den app, som du har sideloadet uden om Google Play, fordi appen har samme såkaldte signatur som den, der hentes fra Google Play.

Sådan downloader du Threads på iPhone i Danmark

På iPhone og iPad er det også muligt at downloade Thread i Danmark:

 1. Åbn App Store og klik på din profils avatar øverst til højre.
 1. Klik på feltet, der indeholder dit billede, navn og e-mailadresse for at gå til kontoindstillinger.
 1. Klik på “Land/Område”.
 1. Klik på ”Skift land eller område”.
 1. Vælg “USA” på listen over lande.
 1. Klik på ”Enig” og accepter Apples vilkår.
 1. En popup åbner nu. Klik på ”Enig” for at acceptere vilkårene.
 1. Nu skal du udfylde nogle oplysninger. Vælg ”Ingen” i feltet ”Betalingsmetode”. Bemærk, at du ikke kan foretage denne ændring, hvis du har nogle aktive abonnementer på apps og tjenester. Opsig disse først, hvis du ønsker at downloade Threads.
 1. Udfyld nu faktureringsadressen ved at udfylde eksempelvis ”New York” i felterne Street og City. I Zip-feltet kan du oplyse ”10001”, og i feltet med telefonnummer kan du oplyse 123 og 456-1234.
 1. Tryk på ”Næste” som det sidste. Du føres nu tilbage til App Store.
 1. Søg nu efter ”Threads” eller klik her og tryk på ”Installer”.
 1. Hvis det ikke kan lade sig gøre at oprette en Threads-konto, er det, fordi du skal bruge en VPN, så appen tror, du befinder dig uden for EU. Følg i så fald trin 8-14 i Android-guiden ovenfor. Den eneste forskel er, at du skal downloade VPN-appen i App Store i stedet for i Google Play. Efter installation og opsætning af VPN-appen bør du kunne oprette en Threads-konto.
 1. Efter Threads er opsat, bør du gå tilbage til kontoindstillinger i App Store og ændre betalings- og faktureringsoplysningerne tilbage til dine rigtige oplysninger.

Læs også: Nyheder om software og it-løsninger