Qualcomm skal levere chipsets til BMW’s selvkørende biler

BMW har indgået et samarbejde med chipproducenten Qualcomm, som skal levere sin Snapdragon Ride-platform til bilproducentens kommende selvkørende elbiler fra 2025.

Qualcomm skal levere chipsets til BMW’s selvkørende biler

Chipproducenten Qualcomm har annonceret et nyt samarbejde med bilgiganten BMW. Helt konkret skal Qualcomm levere sin Snapdragon Ride-platform til BMW’s elbiler med den kommende “Neue Klasse”-platform, som går i produktion i 2025.

Qualcomms chip-platform til køretøjer, som blev præsenteret ved CES i januar 2020, består af en 5 nanometer SoC. Den er designet til at give biler næste generations synsopfattelse ved brug af front-, bag- og 360 graders kameraer, avancerede førerassistancesystemer (ADAS) og autonome køresystemer (AD).

Bilproducenterne bliver til teknologivirksomheder

“Bilindustrien gennemgår en utrolig hurtig forandring, hvor bilproducenterne bliver til teknologivirksomheder, og vi er godt placeret i krydsfeltet mellem alle disse tendenser,” siger Cristiano Amon, formand og administrerende direktør for Qualcomm Incorporated.

Hos BMW er man glade for det nye samarbejde med Qualcomm, som skal udmønte sig i næste generations ADAS/AD-platform:

“BMW har valgt Qualcomm Technologies som vores teknologipartner og leverandør af systemløsninger på baggrund af virksomhedens brede og dybe portefølje samt dokumenteret ekspertise inden for it, konnektivitet, computer vision, avancerede halvledere og førerassistanceteknologier,” siger Nicolai Martin, der er SVP Driving Experience, BMW Group.

Læs også: Elbiler – alt om teknologien, der skal sikre den grønne omstilling

Hård kamp mellem chipproducenterne

At have sikret BMW som kunde er en vigtig sejr for Qualcomm, der er i tæt konkurrence med især NVIDIA og firmaets NVIDIA DRIVE-platforme. Også Intel og datterselskabet Mobileye leverer platforme til bilproducenternes biler med avancerede sikkerhedssystemer.

En af fordelene ved Qualcomms platform er, at den er skalerbar og er designet til at at understøtte alle fem niveauer inden for selvkørende teknologi. Dermed er det relativt billigt for bilproducenterne at udrulle nye niveauer inden for førerløs teknologi til den hidtidige flåde af biler med Snapdragon Ride i fremtiden. Netop dette vil formentlig blive tilfældet med BMW’s kommende biler, som angiveligt vil starte på niveau 2 og senere opgraderet til niveau 3 og 4.

Fra chipsets til smartphones og til biler

Chipproducenten Qualcomm er bedst kendt for at designe og producere Snapdragon-chipsets til smartphones og tablets. Men i disse år er virksomheden altså i fuld gang med at sprede sine forretningsområder, så den ikke primært har smartphoneproducenter som kunder.

I dag sker en tredjedel af Qualcomms salg af chipsets til andre end mobilproducenter. I alt 36 bilproducenter får nu komponenter fra Qualcomm, herunder Tesla, Mercedes, Cadillac og Nio – og altså senere hen også BMW.

Læs også: Nyheder om elbiler og selvkørende biler