Cyberangreb mod danske virksomheder er eksploderet

Antallet af ugentlige cyberangreb mod danske virksomheder er steget med 173 procent i forhold til sidste. Danske virksomheder rammes i højere grad end udenlandske.

Cyberangreb mod danske virksomheder er eksploderet

Det kunne tyde på, at danske virksomheder skal have godt styr på sikkerheden. En undersøgelse foretaget af Check Point Software Technologies viser, at danske virksomheder rammes meget ofte af cyberangreb – meget mere end udenlandske.

Den nye rapport viser nemlig, at danske virksomheder ugentligt rammes 173 procent mere af cyberangreb i 2021 forhold til 2020. Og kigger vi en tur forbi svenske, norske og finske virksomheder, så er disse steget med henholdvidst 131, 72 og 96 procent.

Globalt er stigningen på 40 pct. og dermed bliver de danske virksomheder i højere grad ramt af cyberangreb end deres udenlandske kollegaer.

“Generelt er stigningen i antallet af ugentlige angreb mod virksomheder steget i både norden og globalt. Men vores nye rapport viser sort på hvidt, at hackere i dén grad har fået øjnene op for danske virksomheder. Hos Check Point Software Technologies kan vi kun nikke genkendende til udviklingen og derfor er det også vigtigere end nogensinde før, at danske virksomheder har styr på deres it-sikkerhed,” udtaler Niels Zimmer Poulsen, der er Head of Security Engineering hos Check Point Software Technologies i Danmark.

National cybersikkerhedsmåned

Oktober er national cybersikkerhedsmåned og det er en oplagt anledning til at minde virksomheden på at holde styr på sikkerheden. Med en voldsom stigning i antallet af cyberangreb, så kan det godt betale sig.

Med den stigning, vi ser både i Danmark og resten af verden, anbefaler vi alle virksomheder og organisationer at skifte til en mere præventiv tilgang til cybersikkerhed, i stedet for at arbejde på at genskabe, når skaden er sket.”

Rapporten fra Check Point Software Technologies viser desuden, at antallet af danske virksomheder, der bliver ramt af ransomwareangreb er steget med 23 procent.

Det er blevet observeret, at i 2021 vil i gennemsnit 1 ud af 61 organisationer på verdensplan blive ramt af ransomware hver uge – en stigning på 9 procent i forhold til 2020. ISP/MSP-sektoren er den branche, der er mest angrebet af ransomware i år. Det gennemsnitlige ugentlige antal berørte organisationer i denne sektor i 2021 er 1 ud af 36 (32 procent stigning i forhold til 2020). Sundhedssektoren ligger på andenpladsen med 1 ud af 44 organisationer, der er blevet ramt (stigning på 39 procent), efterfulgt af softwareleverandører på tredjepladsen med 1 ud af 52 organisationer (stigning på 21 procent).

Se også: Nyheder om cybersikkerhed